Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] SVD czy SV-98 ?

Rysiu11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm..... najpierw powiem że tych broni nie opłaca się kupować jeżeli nie chcesz marnować kasy, lepiej kupić Uber Snajperka Stefana(to samo co SVD) lub Uber Glebołamacz(to samo co SV-98)... A to która to musisz sam wybrać.... SVD ma mocny odrzut ale za to największy dmg, a SV-98 ma malutki odrzut, przez co łatwiej celować, ale dmg nawet 2x niższy w niektórych sytuacjach... ja bym wziął Stefana/SVD,

a tobie polecam najpierw kupić te bronie(Uber Stefan i Uber Glebołamacz) za VP na 1 dzień i wypróbować która ci pasuje...

możesz skorzystać z tego, oraz poprzeglądać poprzednie tematy, było ich mnóstwo....

http://www.mpcforum.pl/topic/404405-info-statystyki-broni/

Opublikowano

A mam jeszcze jedno pytanie.

Gdzie jest większa szansa na wylosowanie papugi patton - w pirackim dropie czy w normalnym class dropie ?

Opublikowano

Moim zdaniem SVD, ponieważ na swoim Komandosie mam SV-98 i dmg w głowę może większe tylko o 10.

SVD ma mój brat, grałem tam i bardzo dobra snajperka.

Wszystkie rzeczy wystawione przeze mnie na giełdzie są własnością mojego brata @Zoro-kun, do niego kierować wszelkie pytania!

Opublikowano

SVD ma dużo odrzut ale zadaje duże obrażenia .

Gram w :

Battlefield Heroes , Battlefield Play4Free , Minecraft

Pomogłem? Daj Plusa :)

Opublikowano

To może ja podsumuje, bo będziecie spamować w nieskończoność.

SV-98 jest to snajperka szybkostrzelna, dobra dla kogoś lubiącego agresywną grę z częstym przemieszczaniem się. Ma ona mały odrzut, co ma swoje odbicie na obrażeniach(są nieco mniejsze niż svd). Snajperka sprawdza się znakomicie na średnim dystansie więc dla osoby lubiącej przysiąść w jednym miejscu się nie nadaje. Jej pojemny magazynek sprawia, iż jest idealna dla początkujących graczy.

SVD snajperka o większym odrzucie, lecz nadrabia to zadawanym dmg. Jeżeli lubisz walnąć "raz a porządnie" polecam ją, oczywiście pamiętaj, mniejszy magazynek, większy odrzut. Tu już musisz opanować ją do perfekcji aby skutecznie grać.

Oczywiście te bronie to nic innego jak wersje uber czy super, o których już była mowa. Różnica tkwi w wyglądzie, odgłosie i oczywiście cenie. Zapłacisz 2 więcej za to samo. Placebo.

Jeżeli nie lubisz grać tak samo jak wszyscy to zajrzyj tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/502091-info-style-poszczegolnych-klas/

Opublikowano

Widze że początkujący gracz z Ciebie Rysiu ;P. Ja jakoś wzioł bym SV-98 bo pewnie nią nie grałeś a z SVD miałeś pewnie nie raz okazje zagrać.... xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

hmm, ja mialem SVD i SV-98 i polecam SVD.

Niczym sie nie różni według mnie oprócz dmg, z svd walisz okolo 30-40

Minimalny hit to moj 20.

a SV-98

Mój min hit 13

A maksymalny 27

Strzela się tak samo.

Więc ja bym wybrał SVD.

League Of Legends !

Opublikowano

hmm, ja mialem SVD i SV-98 i polecam SVD.

Niczym sie nie różni według mnie oprócz dmg, z svd walisz okolo 30-40

Minimalny hit to moj 20.

a SV-98

Mój min hit 13

A maksymalny 27

Strzela się tak samo.

Więc ja bym wybrał SVD.

Jak masz pisać takie głupoty, to lepiej nie pisz nic.

SV-98 ma mniejszy odrzut oraz większą szybkość strzału.

Opublikowano

Powiem Ci tak, dla mnie SVD jest o wiele lepsze od SV-98. SVD zadaje dużo większe obrażenia lecz ma dosyć duży rozrzut oraz wolno strzela, jednakże strzały w głowę są zabójcze. SV-98 jest snajperką która szybko strzela, ma mały rozrzut lecz ma małe obrażenia (nawet w głowę). Mam na unlimited SV-98, wygrałem również SVD na 7 dni i żałuję, że kupiłem tą snajperkę (mówię o SV-98).

Radzę Ci kupić SVD, wszyscy mówią, że ma kosmiczny rozrzut i jest dla ogarniętych snajperów, ale to nie prawda...

Zdecydowanie bardziej wolę "dziękuje" od "dzięki" i "przepraszam" od "sorry"

Opublikowano

Powiem Ci tak, dla mnie SVD jest o wiele lepsze od SV-98. SVD zadaje dużo większe obrażenia lecz ma dosyć duży rozrzut oraz wolno strzela, jednakże strzały w głowę są zabójcze. SV-98 jest snajperką która szybko strzela, ma mały rozrzut lecz ma małe obrażenia (nawet w głowę). Mam na unlimited SV-98, wygrałem również SVD na 7 dni i żałuję, że kupiłem tą snajperkę (mówię o SV-98).

Radzę Ci kupić SVD, wszyscy mówią, że ma kosmiczny rozrzut i jest dla ogarniętych snajperów, ale to nie prawda...

Boże kochany, co wniosłeś tym postem do dyskusji, oprócz zirytowania mnie ?

SVD jak już pisałem jest do campienia, gry na odległość. SV jest szybkostrzelna i najlepiej spisuje się na średnim dystansie. Są to zupełnie różne bronie, a twierdzenie, że SV-98 ma mały dmg to głupota. PS na 5 i gunner leży po 3-4 strzałach.

Jak się nie umie grać "rush" to tak jest.

Nie żadni wszyscy i nie żaden kosmiczny, na wyższych lvl wspomnisz me słowa, które brzmą "SVD jest dla ludzi ogarniętych".

Dodatkowo kolega napisał to prawie 2 tygodnie temu, myślisz, że nadal się zastanawia ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...